Skřipov - Malé Hoštice "A"

12.05.2014 11:29

Skřípov rozhodl o výhře v 1. poločase

 
Skřípov přivítal na domácí půdě tým M. Hoštic. Hosté tvořili hru, ale domácí mnohdy zatažení v 10ti hráčích kolem svého vápna nedovolili žádnou neřešitelnou situaci. A když chybu brankáře z úvodu zápasu potrestal Hrbáč a Valenta se prosadil z protiútoku, zůstali všechny body ve Skřípově.
 
 Oba týmy byli před utkáním v rozdílném rozpoložení. I když je v tabulce dělil jediný bod, hosté přijeli namlsaní domácí výhrou nad suverénními Žimrovicemi, zatím co domácí Skřípov skousával těžkou prohru ze S. Lazců. Začátek zápasu podle toho také vypadal a domácí čekali s jakou hrou tým M. Hoštic přijel. Těm se v úvodu kombinace příliš nedařila a ze ztrát těžili skřipovští, kteří jednoduše hledali dlouhými balóny útočníky, kteří rozehrávali míče svým spoluhráčům. Tato strategie ale také nesklízela kýžený výsledek, přesto se po jedné z těchto akcí objevil u pravého rohového praporku O. Černý, který neváhal a poslal prudký centr levačkou do vápna, na který sice hostující brankář výborně vyběhl, ale k jeho smůle neudržel v rukavicích a míč se ocitl před O. HRBÁČEM, který mohutně podporován všemi ve Skřípově i jeho blízkém okolí, uklidil míč do prázdné branky. Branka pomohla domácím, kteří se každým získaným míčem hnali do protiútoků, ale hostující obranná čtyřka nedovolila brzký druhý zásah. Pokračovala hlavně fyzicky náročná hra spíše ve středu hřiště. Hosté chytře zkoušeli kolmé přihrávky mezi obránce, ale co zahuštěný obraný blok nezablokoval, sebral brankář Žák. Skřípov také vystrčil drápy, když si Hrbáč potáhl míč do středu hřiště a krásnou přihrávkou poslal do samostatného úniku R. Kubánka, který si už ve vápně rovnal míč na pravačku, ale křižující stoper hostů v poslední chvíli zabránil gólu a byl z toho pouze roh. Daleko lépe si o 10. min později počínal P. VALENTA, kterého pro změnu vyzval O. Černý a domácí útočník už dokázal poslat míč kolem brankáře do branky a obrovská radost domácích byla znát. M. Hoštice, které tento nepříznivý výsledek dokázali v domácím utkání obrátit se nevzdávali a ještě v samotném závěru poločasu připravili horké chvilky domácí obraně a to z rohového kopu. Krátky roh se dostal na pravý roh vápna, odkud poslal jedovatou ránu záložník hostů a Žák jen konečky prstů vytáhl míč na břevno. Míč se odrazil na druhou stranu, kde další dvě rány zablokovala obrana a na následný křižný pas si zběhl hostující hráč, ale otřel míč o obránce a tenhle zpomalený míč, už k obrovské úlevě pro domácí, Žák zkrotil. Do šaten se šlo za stavu 2:0.
 
 Druhý poločas začal opět náporem hostů. Míče létali zprava, zleva a domácí obrana byla neustále v plné permanenci. Míče jen odkopávala a tím dávala Hoštickým neustále možnost držet míč a s nepříznivým výsledkem něco udělat. Do 60. minuty to byl jednostranný fotbal, jelikož osamocení útočníci domácího Skřípova prostě neměli s kým hrát a o míče proti přesile přicházeli. Poté už se zápas začal pomalu lámat a domácí se začali z bloku více osmělovat, ale z protiútoků už další góly nepřidali R. Kubánek, Hrbáč ani střídající Lichovník. Hoštice si až na pár závarů ve vápně žádnou gólovou situaci nevytvořili a když ani z výborně kopaných rohů nedokázali před odkrytou brankou skórovat, zůstali všechny body domácímu Skřípovu, který se se ziskem 28. bodů posunul na prozatímní 6. místo.

                                                                        Kuba Fehér