Hradecká brána = Košík plný velikonočních vajec

21.04.2014 15:46

Hradec nad Moravicí vs. TJ Sokol Skřipov

Sestava :
              Valenta   Hrbáč
Lichý  Kubánek. J Černý   Fehér
Ulman Kubánek R. Drašák  Lindovský
                        Žák
Střídali. J. Lubojacký, A. Střižík, J. Vícha ml., R.Lichovník
 Důležité body byli vhozeny mezi týmy Skřípova a domácího Hradce n/M. Souboj vyrovnaných týmů rozhodli hrubé chyby domácích obránců, včetně brankáře a obrovská střelecká úspěšnost hostujících útočných řad.
 
 Již od prvních minut bylo jasné, co chtějí týmy hrát. Hradec kombinoval, ale bez finální nahrávky. Až na několik centrů ze stran ve vápně prakticky nebyli. Daleko efektivněji si z protiútoků počínali hosté, kdy už po deseti minutách proletěl obranou Hrbáč a poslal míč kolem brankáře do sítě. Po dalších pěti minutách kopal z levé strany rohový kop Lindovský a našel přesně hlavu Drašáka, který z penalty poslal míč do šibenice. 0:2. Poté přišel útlum Skřipova na dlouhých 20. min, kdy se nedokázal dostat za polovinu, ale Hradec s toho vytěžil pouze jeden gól i když nádherný. Z levého rohu šestnáctky vystřelil domácí hráč a s drobnou tečí obránce poslal míč do horního rohu branky. Hosté však připravili rychlou odpověď. Hrbáč, který výrazně tahal útoky hostů, průnikem připravil pozici na úrovni šestnáctky pro Černého a ten nadvakrát dostal míč do sítě. Definitivní psychický úder připravil Valenta, kdy po neuvěřitelné chybě brankáře domácích skóroval do prázdné brány. Výbornou pozici měl ještě Lichý, který dělovkou rozezněl levou tyč a Fehér už nedokázal míč dorazit. Do kabin se šlo za stavu 1:4.
 Druhý poločas začali hosté ze Skřípova vlažně. Hradec dostal v kabině jasné instrukce hrát přímočaře a zakončovat, což se jim dařilo, ale co nepochytal hostující Žák, sebrala obrana, nebo střely končili daleko za bránou. Přesto jiskřičku naděje vykřesali domácí po nedůrazném odkopu hostující obrany a po nastřelení ruky v pokutovém území. Penaltu proměnili a stav byl 2:4. Skřípovští se probrali a po pár minutách si po pohledné kombinaci Hrbáče a Černého zkušeně počínal ve vápně R. Kubánek a střelou k tyči nedal brankáři žádnou šanci. Ale to nebylo vše. Druhý gól si připravil Černý, který z blízka rozvlnil síť pošesté. Smrtelnou desetiminutovku pro domácí završil také dvougólový střelec Hrbáč sedmým gólem v domácí síti. Početní Skřípovští fanoušci si zápas užívali, zatím co domácí zmrzli hrůzou. 5 min před koncem, po rohu Hradeckých, hlavou přehodil brankáře Žáka domácí útočník a už jen kosmeticky upravil konečné skóre na hrozivých 3:7.
Hradec tak dostal od Skřipova krásnou velikonoční pomlázku v podobě 7 krásných vajíček :)