Hněvošice-Skřipov

19.05.2014 08:47
Po každém dešti vyjde slunce aneb těžké tři body z Hněvošic
 
    Skřipov očekával těžký zápas s domácími Hněvošicemi, které si také snaží zachránit svou účast v příštím ročníku okresního přeboru. Sedmigólová přestřelka nakonec dopadla lepé pro hosty.
 
 Kvůli nepříznivému počasí v minulých dnech panovali trošku obavy z kvality trávníku, ale domácí ho připravili skvěle a tak se mohlo bez problému začít. Lépe začali domácí Hněvošice, které už bohužel nevím jak :) v 15. minutě překonali poprvé skřípovského Žáka. Hosté, ale připravili hned dvě odpovědi, které dělilo pár minut. V 29. minutě dostal ONDRA ČERNÝ prostor ve vápně domácích a přízemní střelou k pravé tyči srovnal. Další úspěch připravil Ondra Hrbáč, který zatáhl míč k vápnu, poslal přihrávku na levou stranu, kde byl volný Kuba Fehér, jehož střelu levačkou zablokoval obránce, ale míč se odrazil na hranici šestnáctky, kde si úplně osamocený kapitán JIRKA KUBÁNEK zpracoval míč a opět poslal nechytatelně míč k pravé tyči a otočil výsledek ve prospěch hostů. Pokračovala divoká hra nahoru dolů, která s ohledem na výsledek seděla více domácím. Ti se k vyrovnání dostali v 39. minutě po standardní situaci, kterou domácí exekutor poslal do zdi, ale ke smůle hostů míč doplachtil k volnému útočníkovi, který s pětky nezaváhal. Do kabin se šlo za stavu 2:2.
 
    Druhý poločas začali opět lépe domácí, kteří po deseti minutách hry opět skórovali. Domácí útočník se protáhl z levé strany kolem brankové čáry a k bližší tyči překonal Žáka potřetí. Skřípov chtěl opět rychle odpovědět, ale časté ztráty balónu ve středu hřiště je nepustili do žádné gólové situace. Jednogólový náskok domácím stačil a už nebyli tolik agresivní, což se nedalo říci o obráncích, po jejichž faulu zahrával ONDRA ČERNÝ přibližně z dvaceti metrů standardní situaci. Nádherná zatočená rána, na kterou si brankář ani nesáhl, skončila pod břevnem a byla to opět remíza. Běžela 60. minuta a bod hostům stačil. Ale proč nemít všechny tři. V 75. minutě, po kombinaci na levé straně se na levém rohu vápna objevil Honza Lubojacký, který vypálil, ale střelu odrazil obránce zpátky pod nohy Lubojackému, který už podruhé volil nahrávku na zbíhajícího KUBU FEHÉRA, který si posunul míč mezi stopery a s penalty poslal míč mezi nohy brankáře Hněvošic.Stav 3:4 s pohledu domácích zůstal i přes horké chvilky ve vápně hostů v posledních minutách nezměněn, a tak si Skřípov připsal na účet další tři body.
 
Kuba Fehér